Diyet Somon Balığı
Balık çeşitlerinin ne kadar faydalı olduğunu bildiğimiz için diyet yapanlar için özenle hazırlanmış bir tarif olan Somon balığını sizler için hazırladık. Malzemeler: 2 kaşık sıvı yağ Defne yaprağı Maydanoz Soğan Limon Patates Baharat ve Tuz Mısır 3 dilim Somon balığı Hazırlanışı: Diyette olanların en çok tercih ettiği lezzetlerden biri olan Somon balığı, son derece faydalı bir balık türüdür. Bu menünün hazırlanması için ilk olarak temizlenmiş olan Somonlarımızı folyo kağıdının üzerine ayrı ayrı yerleştirelim. Yemeğimizin yardımcı malzemeleri olan defne yarağını, maydanozu ve soğanı temizleyerek hazırlayalım. Daha sonra 3 adet olan Somon balığı dilimlerinin her birinin üzerine maydanoz, defne yaprağını ve limon dilimlerini yerleştirin. Tüm işlemlerin tamamlanmasının ardından tüm Somon dilimlerini folyo ile sararak kapatalım. Balığı pişirmek için kullanacağımız fırın tepsisinin içerisine birazcık su ilave ederek, hazır olan 180 derecelik fırına bırakarak 20 dakika pişirelim. Bu arada patateslerimizi hazırlayarak hafif yağda kızartıktan sonra pişen Somon balıklarının yanına mısır ile birlikte yerleştirerek afiyetle servis edebilirsiniz.
16-12-2014, 19:26 tarihinde eklendi.