Diyet Yemekleri

Diyet Karnıyarık Tarifi

Diyet Karnıyarık Tarifi

Ülkemiz mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan karnıyarık tarifi, hem tadı hem de tarifi ile son derece lezzetli bir yemeğimizdir. Bu lezzeti diyet yapanlarında tüketebilmesi için yeni tarifi ile karşınızda. Malzemeler: - 2 adet patlıcan - 5 adet soğan - Yarım kilo kıyma - 3 adet domates - 2 adet sivri biber - 3 sap maydanoz - 2 bardak su - Tuz ve baharat Hazırlanışı: Yemeğimiz için ilk olarak patlıcanlarımızı fırınımızda 25 dakika kadar 180 derecede pişirmeliyiz. Bu arada patlıcanların içerisine konulacak olan harç için soğanları soyup ince ince kıyalım. Daha sonra domateslerimizi bir güzel rendeledikten sonra yeşilbiberleri ve maydanozları doğrama tahtamızda küçük parçalar halinde keselim. Ocağımızın üzerine geniş bir tava alarak ilk olarak soğanlarımız ilave ederek karıştırmaya başlayalım. Bu arada hazır olan kıymamızı atarak soğanlar ile birlikte karıştıralım. Bu arada yeşilbiber, maydanoz ve domatesleri ilave ederek suyunu çekene kadar pişirelim. Tavamız hazır olduktan sonra, közlenmiş olan patlıcanlarımızı yağsız bir tavanın üzerine koyarak üst yüzeylerinden derin bir şekilde yaralım. Tavamız ile hazırladığımız malzemeyi tamamını iki adet patlıcanımızın içerisine dolduralım. Hazırlanan tüm malzemeleri patlıcanlara doldurduktan sonra tepsimizi 200 derecelik fırının içerisine yerleştirelim. 25 dakika kadar pişirdikten sonra tepsimizi çıkararak 5 dakikalık soğuma sırasında istenir ise hafif yağlı kaşar peynirini üzerine rendeleyebiliriz.

11-04-2014, 08:09 tarihinde eklendi.