Şeyda Coşkun Zayıflama Listesi
- Kahvaltı: Karabuğday ve elma Kahvaltı öğünü için tüketilecek olan besinin hazırlanması için bir adet orta boy elma, üç kaşık karabuğday ve bir kaşık tarçın. İlk olarak karabuğdayların sıcak su ile haşlanmasına dikkat edin daha sonra ise elma kabuklarını rendeleyip üzerine tarçını ilave edin.
- Öğle: Sabah kahvaltısında almış ürünün aynısıdır.
- Ara Öğün : Yağ yakıcı çay ile birlikte küçük salatalık
- Akşam : Sabah ve öğlen tüketilen besinlerin aynısı
- Ara: Yatmadan önce uyku çayı ve salatalık.
- Kahvaltı : 1 adet yumurtanın beyazıyla yapılmış mantarlı omlet
- Öğle : Sade ızgara balık
- Ara Öğün : 3 dilim hindi füme ve metabolizmayı hızlandırıcı çay
Hazırlanışı: Papatya, ısırgan, anason, funda ve karanfili kaynattıktan sonra bir süzgeçten geçirin. Ve çayınız hazır.
- Akşam : Izgara hindi göğsü (Baharat kullanabilirsiniz.)
- Ara Öğün : 3-5 kaşık light yoğurt (2 silme çay kaşığı keten tohumu ekleyin) Mate çayı.
Mate Çayı Tarifi : Mateyi kaynatıp süzgeçten geçirin. Tüketime hazır.
- Kahvaltı : Detoks juice
Malzemeleri: 1 adet salatalık, 1 adet yeşil elma, Kabuğu temizlenmiş limon, Maydanoz
Hazırlanışı: Bir parça taze zencefil Detoks juice tarifi : Malzemelerimizin hepsini katı meyve sıkacağından geçirip üzerine az su ekleyip tüketime hazır hale getirebilirsiniz.
- Ara : (Saat 11:00 civarı) Alkali su
Alkali su tarifi : 1 litre suya eczanelerde satılan alkali damladan 4-5 damla kadar damlatın edin. 1-2 bardak için.
- Öğle : Detoks çorbası
Malzemeleri : Enginar, taze dereotu, Kabak, Soğan
Hazırlanışı: Malzemelerin hepsini bir tencerede haşlayın. Haşlama işleminden sonra blendırdan geçirin ve üzerine kıvama göre biraz su ekleyin. 1 kase tüketebilirsiniz.
- Ara Öğün : Yeşil çay, muz sorbe
Malzemeler: 1 adet küçük muz, Yarım greyfurt
Hazırlanışı: Malzemeleri blendırdan geçirip tüketebilirsiniz.
- Akşam : Arınma çorbası
Malzemeleri: Ispanak ya da semizotu, Maydanoz ya da taze soğan, Brokoli, Kuşkonmaz
Hazırlanışı: Malzemelerin hepsini bir tencerede haşlayın. Daha sonra blendırdan geçirip kıvamına göre biraz su ekleyin. 1 kase tüketebilirsiniz.
- Ara Öğün : Muz sorbe, zencefil çayı
- Kahvaltı: Lorlu domates çorbası
- Ara Öğün : Şekersiz kahve ya da yeşil çay
- Öğle : Adana dürüm
- Ara Öğün : Bitki çayı, çilekli yoğurt soslu fırınlanmış ayva
- Akşam : Yeşil salata, zeytinyağlı bamya
- Ara öğün : İçine çörek otu katılmış 3 kaşık lor peyniri.
- Kahvaltı : Meyve salatası
- Öğle : Kabak salatası
- Akşam : Marulda köz patlıcan
- Kahvaltı : Menemen
Malzemeler: 2 adet yumurta (birinin sarısı çıkarmalısınız.), Domates, Yeşil biber, Az biraz karabiber
Hazırlanışı: Domates ve biberleri küp küp doğrayıp bir kapta yumurtayla çırpın. Karabiberi de ekleyip yağsız teflonla pişirin.
- Ara : Sade kahve
- Öğle : Mercimekli pazı dolması
Malzemeler: 1 demet pazı, 1 su bardağı mercimek, 1 demet maydanoz, 2 adet domates, 2 diş sarımsak, 1 demet dereotu, 1 adet orta boy soğan, Karabiber ve az tuz, 1 limon suyu, 1 tatlı kaşığı sumak
Hazırlanışı : Önce pazıları sıcak suyun içine sokup çıkarıyoruz. Sıcak suda 5 dakika kadar mercimeği kaynatıyoruz. Maydanoz, dereotu, soğan, sumak, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırınız. Karışımı pazı yapraklarının üzerine alıp dolma şeklinde sarın. Domates ve sarımsakları rendeleyip bir su bardağı suda 5 dakika kadar kaynatın. Sosu tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine gezdirip 20 dakika kadar pişirin. Yemek artık hazır.
- Ara Öğün : 7-8 adet yeşil erik, pink limonata
Malzemeler: Zenfecil, Mısır püskülü, Civan perçemi, 2-3 adet çilek, Yarım limon suyu
Hazırlanışı: Zencefil, mısır püskülü ve civan perçemini 5 dakika kadar kaynatıp 20 dakika kadar dinlendirdikten sonra süzüyoruz. Son olarak da pink limonatamız hazır.