İsveç Diyeti Zararları
Tüm dünyada insanlar, son yıllarda çağımızın en büyük hastalığı olan obezite ile yaşam mücadelesi vermektedir. Özellikle aşırı kilo oranının arttığı dünyamızda, insanların sağlıklı beslenme ve zayıflama adına yaptıkları diyet uygulamaları tam sonuç verse de, kişilerin kendi karakteristik ve metabolizmaya bağlı özelliklerinden dolayı yapmaları kesinlikle sakıncalıdır. Yapılan birçok tıbbi ve sağlık araştırmaları neticesinde bazı kuruluşlar tarafından verilen açıklamalarda her diyeti, herkesin yapmasında sakınca olabileceğini ve yüzden insanların yapacakları diyetlere dikkat etmesi gerektiğini vurgulamaktadırlar. Özellikle tüm dünya da bayanların çok fazla tercih ettiği, aslında tamamen sağlıklı görünme adına yaptıkları uygulamalardan biri olan İsveç Diyeti, aslında birçok uzmana göre sürekli yapılması gereken bir diyet uygulaması değildir. Bununda başlıca sebebi, İsveç Diyetinin uygulama listesine bir göz atıldığı zaman son derece sağlıksız ve düzensiz beslenmenin yanında çok kısa sürede uygulama sonucunda yaklaşık olarak 7-21 kilo arasında bir miktarı iki haftada gerçekleştirilmesinden dolayıdır.
İsveç diyetinin sakıncalı görülen en büyük yanı iki haftada insanların çok ciddi kilolar vermesidir. Unutmayın, size ait olan kilolara göre vücut tüm fonksiyonlarını düzenlemektedir. Sizler buna karşı gelir ve aniden değiştirmeye kalkışırsanız ister istemez bazı sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Özellikle dünyanın birçok ülkesinde insanların kısa sürede yapmış oldukları diyetler sonucunda aşırı kilo vermeye bağlı olarak kalp, solunum, tansiyon gibi çok ciddi rahatsızlıkların ortaya çıkması bir anda gerçekleşebilmektedir. İşte bu sebeplerden dolayı İsveç Diyeti, kısa süreli program dâhilinde aşırı derecede kilo veren vücudun, metabolizmayı aniden etkilemesinden dolayı bu tarz rahatsızlıkların ortaya çıkması gayet doğaldır.
İsveç Diyeti, kesinlikle doktor kontrolünde bulunan ve hızlı kilo vermesi gerektiği vurgulanan insanlara yapılmalıdır. Kendi başına bu diyeti yapanların düzenli olarak metabolizma oranlarını kontrol ettirmesi uzmanlarca tavsiye edilir.