Şeyda Coşkun Zayıflama Listesi
Tüm dünya da insanların sağlıksız ve katkı maddeli ürünler ile beslenmenin sonucunda şuan itibariyle kanserden daha hızlı yayılan hastalık olarak literatüre geçen obezite, tedavisi mümkün olan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlıktan kurtulmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta hiç şüphesiz sağlıklı beslenme, spor ve iyi bir diyet programıdır. Ülkemizde de birçok çeşidi bulunan bu diyet uygulamalarının içerisinde en ideal olanı ve insanlar için en sağlıklı olanını muhakkak ki insanın kendisi belirlemesi gerekir. Ayrıca her diyet her insana uyacak diye bir şey yoktur. Aksine bu durum son derece sakıncalıdır. Yapılan araştırmalar ve çalışmalar neticesinde son derece sağlıklı bir beslenme ve kısa sürede zayıflama imkânı sunan Şeyda Coşkun Diyeti, son yılların en meşhur ve en kullanışlı diyeti olarak kabul edilmektedir. Diyetin sahibi olan Şeyda Hanım, ilk olarak Sibel Can, Hadise, Gülben Ergen ve daha birçok ünlü ismi kısa sürede forma sokması ile tanınmaktadır. Özellikle ünlülerden çok para alarak yapmalarını sağladığı bu diyeti sizler için araştırdık ve sizinde bu diyeti günlük olarak yapmanız için 6 günlük bir programını yayınlıyoruz. Şeyda Coşkun Diyetini uygulama sırasında yapılması tavsiye edilen hususlar ile başlayalım: Gün içerisinde hangi vakitte olursa olsun en az 1 saat yürüyüş Yine günün büyük bir kısmında hızlı kilo verdiren yeşil çayın tüketilmesi Akşamları ise diyet programında rezene, papatya ve melisa çayları tüketilebilir. Şeyda Coşkun Zayıflama Listesi 1.Gün Kahvaltı: Karabuğday ve elma Kahvaltı öğünü için tüketilecek olan besinin hazırlanması için bir adet orta boy elma, üç kaşık karabuğday ve bir kaşık tarçın. İlk olarak karabuğdayların sıcak su ile haşlanmasına dikkat edin daha sonra ise elma kabuklarını rendeleyip üzerine tarçını ilave edin. Öğle: Sabah kahvaltısında almış ürünün aynısıdır. Ara Öğün : Yağ yakıcı çay ile birlikte küçük salatalık Akşam : Sabah ve öğlen tüketilen besinlerin aynısı Ara: Yatmadan önce uyku çayı ve salatalık. 2.GÜN İkinci gün için düşünülen Dukan Diyetinden de hatırlanacağı üzere sadece protein ağırlıklı olacaktır. Kahvaltı : 1 adet yumurtanın beyazıyla yapılmış mantarlı omlet Öğle : Sade ızgara balık Ara Öğün : 3 dilim hindi füme ve metabolizmayı hızlandırıcı çay Hazırlanışı: Papatya, ısırgan, anason, funda ve karanfili kaynattıktan sonra bir süzgeçten geçirin. Ve çayınız hazır. Akşam : Izgara hindi göğsü (Baharat kullanabilirsiniz.) Ara Öğün : 3-5 kaşık light yoğurt (2 silme çay kaşığı keten tohumu ekleyin) Mate çayı. Mate Çayı Tarifi : Mateyi kaynatıp süzgeçten geçirin. Tüketime hazır. 3.GÜN Bugün Alkali sıvı detoksu uygulayacağız. Uykudan kalkınca : 1 bardak zencefil ve limonlu su Kahvaltı : Detoks juice Malzemeleri: 1 adet salatalık, 1 adet yeşil elma, Kabuğu temizlenmiş limon, Maydanoz Hazırlanışı: Bir parça taze zencefil Detoks juice tarifi : Malzemelerimizin hepsini katı meyve sıkacağından geçirip üzerine az su ekleyip tüketime hazır hale getirebilirsiniz. Ara : (Saat 11:00 civarı) Alkali su Alkali su tarifi : 1 litre suya eczanelerde satılan alkali damladan 4-5 damla kadar damlatın edin. 1-2 bardak için. Öğle : Detoks çorbası Malzemeleri : Enginar, taze dereotu, Kabak, Soğan Hazırlanışı: Malzemelerin hepsini bir tencerede haşlayın. Haşlama işleminden sonra blendırdan geçirin ve üzerine kıvama göre biraz su ekleyin. 1 kase tüketebilirsiniz. Ara Öğün : Yeşil çay, muz sorbe Malzemeler: 1 adet küçük muz, Yarım greyfurt Hazırlanışı: Malzemeleri blendırdan geçirip tüketebilirsiniz. Akşam : Arınma çorbası Malzemeleri: Ispanak ya da semizotu, Maydanoz ya da taze soğan, Brokoli, Kuşkonmaz Hazırlanışı: Malzemelerin hepsini bir tencerede haşlayın. Daha sonra blendırdan geçirip kıvamına göre biraz su ekleyin. 1 kase tüketebilirsiniz. Ara Öğün : Muz sorbe, zencefil çayı Not: Alkali detoks u ya da diyeti böbrek yetmezliği olan hastalarda doktor gözetiminde uygulanmalıdır. Önceden kalp hastalığı bulunanlar ve vücutlarındaki potasyum seviyesini etkileyecek ilaç kullananlar mutlaka doktoruna danışmalıdır. 4. GÜN Kahvaltı: Lorlu domates çorbası Malzemeleri: Yağsız lor peyniri, 1 tutam dereotu, 2 adet küçük domates, 2 adet zeytin Hazırlanışı: Önce dereotu ve maydanozu ince ince doğrayın. Sonra lorla karıştırın. Domatesleri oyup hazırladığınız karışımı içine doldurun. Zeytinleri domateslerin üstüne koyarak süsleyin. Ara Öğün : Şekersiz kahve ya da yeşil çay Öğle : Adana dürüm Ara Öğün : Bitki çayı, çilekli yoğurt soslu fırınlanmış ayva Malzemeleri:Çubuk tarçın, 2 adet ayva, 2-3 adet karanfil Hazırlanışı: 3 bardak suyla tarçın ve karanfili kaynatın. Daha sonra ayvaları kaynatın. Ardından ayvaları kaynayan suya atın. 20 dakika pişirdikten sonra fırın tepsisine alın. Tenceredeki sudan biraz ayvaların üzerine dökün. 175 derecede 20 dakika pişirin. Akşam : Yeşil salata, zeytinyağlı bamya Malzemeleri:1 orta boy soğan, 1 kilo bamya, 3 adet domates, 1 adet limon suyu, Az tuz ve karabiber Hazırlanışı: Önce soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz. Daha sonra doğranmış do
10-02-2014, 10:30 tarihinde eklendi.