Tarçın Çayı Diyeti

Tarçın Çayı Nasıl Demlenir?

Tarçın Çayı Nasıl Demlenir?

Sütlü tatlıların üstünde ya da çeşitli bitkisel çayların içinde görmeye alıştığımız tarçın, son dönemde birçok farklı kür ile karşımıza çıkıyor. Tarçın çayı kürü, tarçın çayı diyeti gibi birçok farklı tarif ve kürü, internet ortamında bulabilirsiniz. Çeşitli hastalıkların tedavisinde yüzyıllar boyu kullanılan tarçın, bu kez farklı yönleri ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Şekeri düzenleyici ve şeker ihtiyacını giderici etkisi ile, özellikle şeker hastalarının mutlaka tüketmeleri tavsiye edilen tarçın, çubuk olarak ancak ve ancak çay şeklinde tüketilebilir. Tarçın çayının kilo vermeye yardımcı olduğunun konuşulduğu şu günlerde, tarçın çayı diyeti ile siz de form tutabilirsiniz. Gelin isterseniz, ilk olarak tarçın çayı hazırlamak için gerekli malzemeler ve tarifine bir göz atalım… 4-5 adet çubuk tarçın 2 bardak su 1 tatlı kaşığı toz şeker Tarçın ve şekeri suya katın ve demlemeye bırakın. Sonlara doğru karanfil atarak da çayın tadını ve kokusunu güzelleştirebilrisiniz. Tarçın çayı diyetini yapacaksanız, bu çayı günde en az 3 kez içmelisiniz. Yemeklerden yaklaşık 30 dakika-1 saat önce tarçın çayı içmeniz halinde, iştahınız azalacak ve belki de kapanacak. Eğer iştah problemi yaşıyorsanız, siz de bu diyeti yapabilirsiniz. Kilo problemi yaşayanların uygulayabileceği bu diyet ile, beslenme düzeninize dikkat etmeniz ve spor yapmanız halinde haftada 2 kilo vermeniz çok kolay olacak. Tarçın çayı diyeti örnek günlük menü ise şöyle: Kahvaltı: 1 ince dilim beyaz( yağsız) peynir, 2 adet yeşil, 2 adet siyah zeytin, domates salatalık, 1 adet haşlanmış yumurta, 1 dilim kepek ekmeği, 1 fincan kahve ya da siyah çay Ara Öğün: 1 fincan tarçın çayı , 30 dakika sonra 1 adet meyve Öğle: 1 tabak brokoli ya da karnabahar yemeği, 3-4 yemek kaşığı bulgur pilavı, 1 kase yağsız yoğurt Ara Öğün: 1 fincan tarçın çayı, 30 dakika sonra 4-5 adet kuru kayısı Akşam : 200 gr ızgara biftek, 1 tabak yeşil salata, 1 tabak pırasa yemeği, 1 dilim kepek ekmeği Yatmadan Önce: 1 fincan tarçın çayı

03-02-2014, 09:59 tarihinde eklendi.
Tarçın Çayının Faydaları

Tarçın Çayının Faydaları

Tarçın, kabuk olarak ya da toz şeklinde aktarlardan ya da marketlerden kolaylıkla bulunabilecek şifalı bir bitkidir. Tarçın bilimsel olarak Cinnamonum verum adı ile de anılmaktadır. Farklı hastalıkları tedavi amacı ile uzun yıllardır kullanılmaktadır. Başta öksürük, sindirim problemleri, ishal, adet sancılarını gidermek için kullanılmaktadır. Son zamanlarda tarçının diyabet hastalığı üzerinde de olumlu etkilerinin var olduğu araştırılmaktadır. Tarçın Çayının Faydaları Uzman kişiler tarçının vücut ısısını ayarladığını belirtmektedir. Tarçın bu özelliği sayesinde kötü kolesterolü düşürerek iyi kolesterolün dengelenmesini sağlar. Ayrıca tarçın kan şekerini dengeleyerek insülin direncine karşı avantaj sağlayan bir bitkidir. Gıdalarda bakteri oluşumunu önleyen tarçın sağlıklı bir katkı maddesi olarak kullanılabilir. İçeriğinde bulunan kalsiyum sayesinde kemik ve dişlerin güçlenmesini sağlar. Ayrıca içeriğinde bulunan lif ve manganez sayesinde vücuda alınan tuzun dışarı atılmasına yardımcı olur. Bu sayede kalınbağırsak kanseri riskini azaltır. Yarım tatlı kaşığı tarçın günlük kalsiyum ihtiyacının %8’ini, manganez ihtiyacının %68’ini, lif ihtiyacının ise %16’sını karşılamaktadır. Kilo vermeye yardımcı olur Dolaşımı hızlandırır Menstrüler ağrıları hafifletir Mide rahatsızlıklarına karşı iyi gelir Soğuk algınlığı nedeni ile oluşan belirtileri hafifletir Enfeksiyonlara karşı vücudu koruma altına alır Kan şekerini düzenler Mide ağrılarına iyi gelir Tarçın çayı Nasıl Hazırlanır? Tarçın çayı kabuk tarçın ya da toz tarçın kullanılarak iki şekilde hazırlanabilir. Eğer kabuk tarçın kullanılarak hazırlanıyorsa, bir adet kabuk tarçın birkaç parçaya bölünerek 2 su bardağı kaynamış suyun içine atılır ve 10 dakika kadar demlendikten sonra içilir. Toz tarçından hazırlanacak ise, 1 çay bardağı kaynamış suyun içine yarım tatlı kaşığı kadar toz tarçın ilave edilir ve homojen bir şekilde karıştırılır. Karışım 5 dakika kadar bekletildikten sonra içilir.

08-11-2014, 13:00 tarihinde eklendi.