Ramazan Ayında Diyet Yapılır mı?

Çoğu kişi Ramazan ayında kilo verebileceğini düşünmektedir. Fakat uzun süren açlık, dengesiz ve yetersiz beslenme anemiden kalp çarpıntısına kadar birçok sağlık sorununa yol açmaktadır. Ramazan ayında kilo vermek yerine kilo kontrolü yapmak gerekmektedir. Zayıflamak için iftarda bol çeşit yemek, sahura hiç kalkmamak yapılan en büyük yanlışlardandır. Ramazan dışında uygulanan diyet listeleri düzenli bir şekilde Ramazan ayında da uygulanarak kilo kontrolü sağlanabilir.

Ramazan ayı aslında zayıflamak için büyük fırsattır. Çünkü neredeyse 17-18 saat hiçbir şey yenmiyor. Geriye kalan birkaç saatte yenilen ve içilen gıdalara dikkat edildiği takdirde ciddi anlamda kilo kaybı yaşanabilir.

Fakat uzun süre devam eden açlıktan sonra kişilerin yaptığı en büyük yanlış tıka basa yemek yemek oluyor. Bazı kişiler de diyet yapıyorum diye kendini tamamen açlığa mahkum ediyor. Bu ayda kilo kaybı yaşamak için mutlaka bir diyetisyene başvurulmalıdır. Aksi halde bilinçsiz bir şekilde beslenme nedeni ile kişi ciddi sağlık sorunlarına maruz kalabilir. Kişinin daha önceden uyguladığı bir diyet programı varsa, bu programı Ramazan ayına göre düzenleyerek diyetine devam edebilir.

Bu sayede kilo kaybı yaşamasa bile kilo kontrolü yapabilir.

Ramazanda Bunlara Dikkat!

  • Uygulanan diyet bir diyetisyen kontrolü altında ise Ramazan ayında da diyete devam edilebilir.
  • Diyetisyenler Ramazan ayında uygun diyet listeleri ile diyet yapılabileceğini söylemektedir. Ancak diyet yapıyorum diye asla iftar ve sahur aksatılmamalıdır.
  • Ramazan ayında su tüketimine daha çok özen gösterilmelidir.
  • Lif oranı yüksek gıdalar, sebzeler, meyveler, kuru yemişler kişinin kilo almasını önleyerek formda kalmasını sağlar.
  • Ramazan ayında şerbetli hamur tatlıları yerine sütlü tatlılar ya da meyveler ile tatlı isteği giderilmelidir.
  • Sahur menüsü protein yönünden zengin gıdalardan oluşturulmalıdır.
BU KONU HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ ?
Yorum Yazın
Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER