Yağsız Gıdalar İle Beslenmenin Faydaları

Yağ oranı yüksek gıdalar ile beslenmek sağlık açısından oldukça risklidir. Sağlığı korumak için tercih edilen gıdaları seçerken yağ oranlarına dikkat etmek gerekir. Elbette vücudun yağa da ihtiyacı vardır ve farklı çeşitlerde yağlar mevcuttur.

Yağlar doymuş ve doymamış olarak iki grupta incelenebilir. Doymuş yağlar sağlığı tehlikeye sokan yağ türleridir. Doymuş yağlar genellikle hayvansal ürünlerden temin edilmektedir. Doymamış yağlardan olan omega-3 yağ asitleri vücudun ihtiyaç duyduğu ancak üretemediği yağ türleridir. Bitkisel yağlar ve omega yağları doymamış yağ grubundadır. Doymuş yağ asitleri, kolesterol seviyesini yükseltir, kalp ve damar hastalıkları riskini arttırır. Bu gibi hayati tehdit oluşturan hastalıklardan korunmak için doymuş yağlardan mümkün olduğunca kaçınmak gerekir.

Doymamış yağ asitleri tekli ve çoklu olarak iki grupta değerlendirilir. Bilinçli bir şekilde tüketildiğinde sağlık için yararlı olmaktadır. Yağsız gıdalar ile beslenmenin sağlık açısından en önemli faydası kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı koruyucu etkisidir.

Çünkü fazla yağ kolesterolü arttırarak kalp ve damar hastalıklarını tetiklemektedir. Eğer yağ oranı düşük gıdalar ile beslenilirse bu tür sağlık sorunlarından korunmuş olunur. Yağ oranı yüksek gıdaların bir diğer zararı ise kilo artışına neden olmalıdır. Şişmanlık ile beraber birçok ciddi sağlık sorunu oluşabilir. Dolayısı ile ne kadar az yağlı gıdalar ile beslenme şekli uygulanırsa formu korumak o kadar kolay olur. Doymuş yağlar felç, egzama, astım gibi hastalıklara neden olabilmekte ve kanser hastalığını tetiklemektedir.

Özellikle kızartma, cips, yağ oranı yüksek hamur işlerinden uzak durarak sayılan hastalıklara yakalanma olasılığı azaltılabilir. Bu tarz besinler ne kadar az tüketilirse genel sağlık durumu koruma altına alınabilir. Ayrıca çağımızın yaygın hastalığı olan ve küçük büyük herkesi etkisi altına alan obezite ile savaşmak için de yağlı gıdalardan uzak durarak yağsız bir beslenme programı tercih edilmelidir.

BU KONU HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ ?
Yorum Yazın
Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER