Elmalı Kurabiye Kaç Kalori

Elmalı kurabiye, un, şeker, yağ ve elmalı harç ile yapılan bir kurabiye çeşididir. Kurabiye tarifleri arasında en çok beğenilen ve ilgi gören elmalı kurabiye hazır alınacağı gibi evde de kolaylıkla yapılabilir. Elma kurabiyenin o kendine has olan kokusu elmanın aromasından ve tarçından gelmektedir. Ancak kilo vermek isteyen kişiler için elmalı kurabiye son derece zararlı olabilir. Kalori bakımından da oldukça yüksek olan elmalı kurabiyeyi evde hazırlamak isterseniz eğer kalorisini kendiniz belirleyebilirsiniz. Bunun için içerisine un yerine diyet un yani esmer un veya yulaf kullanabilirsiniz. Margarin yerine tereyağı veya sıvıyağ tercih edebilirsiniz. Harcın içerisine de şeker kullanmak yerine elmanın şekerinden faydalanabilir veya tatlandırıcı kullanabilirsiniz. Böylelikle diyet elmalı kurabiyeler hazırlayabilirisiniz.

Bir porsiyon elmalı kurabiye yaklaşık olarak 610 kalori etmektedir. Eğer elma kurabiye yerken bir porsiyon yerine sadece ufak bir dilim yemeniz alacağınız kaloriyi de düşürecektir. Diyet yapan kişiler için unlu mamuller genelde yasak olan gıdalar arasındadır. Fakat evde kendiniz hamur işleri yapmak isterseniz eğer kalorisi düşük olacak şekilde malzemeleri değiştirebilirsiniz. Bunun için özellikle kullanılacak olan malzemeleri kalorisi az olan malzemeler ile değiştirebilirsiniz. Böylelikle kalorisi az hamur işleri hazırlayıp sevdikleriz ve kendiniz için sağlıklı gıdalar da elde etmiş olursunuz.

Diyet Elma Kurabiye Tarifi

  • 1 su bardağı süt (yağsız)
  • 1 tane yumurta
  • Yeteri kadar esmer veya kepekli un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı esmer şeker

Diyet Kurabiye İç Harcı

  • 4 tane orta boy yeşil elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı esmer şeker
  • Yarım çay bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı su

Diyet Kurabiye Hazırlanışı

Diyet elmalı kurabiyeleri hazırlamaya iç harç ile başlayın ev böylelikle harcın soğuma aşaması da kolaylaşacaktır. Elmaları yıkayıp temizleyin ve ortadan ikiye bölüp rendeleyin. Rendelediğiniz elmaları bir sos tavasının içerisine alın ve üzerine şekeri ilave edip kısık ateşin üzerinde pişirin. Elmalar piştikten sonra içerisine tarçını ve ceviz içini ilave edip ocağın altını kapatın. Harcı bir güzel harmanlayın ve soğumaya bırakın.

Hamur için bütün malzemeleri bir yoğurma kabının içerisine alın ve kulak memesi yumuşaklığına gelene dek yoğurun. Ardından hamuru üç eşit parçaya bölün. Bezelerden bir tanesini merdane ile açın ve sigara böreği keser gibi üçgen parçalara kesin. Parçalardan geniş olan yerlere iç harçtan ilave edin ve rulo şeklinde sarın. Bütün hamurları bu şekilde sardıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 185 derecelik fırında pişirin. Üzerleri hafif kızarınca fırında alın ve arzuya göre sıcak ya da soğuk sunum yağın. Afiyet olsun.

BU KONU HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ ?
Yorum Yazın
Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER