Kalori

Bir Dilim Kek Kaç Kalori?

Bir Dilim Kek Kaç Kalori?

Son zamanların en çok konuşulan konusu kalori cetvelidir. Ancak her şeyi ayrıntılı hesaplayıp kalori kabusuna döndürmemek gerekir. Yapılması gereken en önemli şey alınan kalori ile yakılan kalori arasında denge kurabilmektir. Bunun için hareket ve spor programımızla beslenme programımız uyuyor mu bakmak gerekir. Öğününü ayarlayamayan ve kaloriyi cetvele dönüştürmek isteyenler için bazı besin gruplarının kaç kalori olduğu önemli olacaktır. Gündelik hayatta çok tercih edilen mini tatlı kekler için kalori hesaplaması kafalarda dolaşmaktadır. Özellikle iş aralarında çay saatine eşlik eden, bayan günlerinin baş tacı kekler damak zevkine büyük hizmet eder… Bir dilim kek kaç kalori hesaplayabilmek için dilimin büyüklüğü, kullanılan malzeme, çeşidi ve pişirilme tarzı önemli olacaktır. Meyveli kek ile kuruyemişli kek arasında fark olacaktır. Bir dilim sade kek kaç kalori? Sade kek en masum kek olabilir. Ancak yine içindeki yumurta, yağ çeşidi ve sütün yağ oranına göre değişecektir. Ortalama olarak yapılmış ve kalorisinin az olması için uğraşılmamış standart bir dilim sade kek; 150- 180 kaloridir. Bir dilim üzümlü kek ortalama kaç kalori? Bir dilim üzümlü kek için kalori miktarı; 200 civarıdır. Bir dilim çikolatalı kek kaç kalori? Çikolata parçaları ile bezenmiş orta boy bir dilim kek; 225 kaloridir. Kremalı kek kaç kalori? Üzerine kremşanti, krema gibi yağlı ürünlerin eklenmiş olduğu bir dilim kek ise; 500 kaloriye çıkabilecektir. Kuruyemişli kek kaç kalori? Kuru yemişi kekte sevip çok kullananlar için yine durum vahim olabilir. Ceviz, badem, fındık gibi ürünlerle hazırlanmış bir dilim kek yine yaklaşık; 450 kalori olabilecektir. Kekte kalori çizelgesi nasıl aşağıya çekilir? Kek içerisinde kullanılacak malzemeler bu konuya esneklik sağlar. Artan ya da eksilen hesap için malzemelere göz atmak gerekir. Kilo problemi varsa ve az hareketli yaşam tarzı söz konusu ise kek içerisindeki yumurta miktarı az ve yağ oranı az olmalıdır. Süt- yoğurt yerine taze sıkılmış portakal suyu yahut dinlenmiş saf su bile kullanılabilir. Az kalorili kek tarifi; 1 adet yumurta 1 çay bardağı esmer şeker 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu ya da aynı oranda su 1 çay bardağı zeytinyağı Arzuya göre tarçın Vanilya Kabartma tozu Biraz limon kabuğu rendesi 2 su bardağı buğday unu yoksa beyaz un Klasik tarzda sırası ile kek malzemeleri çırpılır. Bardakların büyüklüğü her evde farklı olabileceği için kek kıvamına göre ayarlanmalıdır. (Tahin kıvamına gelmesi gerekir.) Bunun için un miktarı çoğaltılıp, azaltılabilir. Kontrollü koymakta fayda vardır. Standart fırında içi pişene kadar pişirilmelidir.

16-05-2014, 19:32 tarihinde eklendi.
Tavuk Sote Kaç Kalori?

Tavuk Sote Kaç Kalori?

Tavuk eti, diyet yapan kişiler için kalorisi az et çeşitlerinden biridir. Özellikle her diyet listesinde yer alan tavuk eti, sote, şiş veya ızgara şeklinde hazırlanabilir. Ancak tavuk etini tüketirken kilo almamak için derisini, yemeğin içerisine katmamak daha faydalı olacaktır. Tavuk etinin derisi oldukça yağlı olduğu için kişiler de kilo yapabilir. Tavukgöğsü ise az kalorili olması nedeniyle tercih sebebi olabilir. Kilo almak istemeyen veya kilo vermek için diyet uygulayan kişilerin beslenmelerine çok dikkat etmeleri gerekir. Diyet listenizde tavuk eti yer alıyor veya canınız güzel bir tavuk yemeği çekti ise tavuk etini sote yaparak değerlendirebilirsiniz. Özellikle sote hazırlarken kişilerin yağ oranını düşürmeleri gerekir. Aksi halde kilo almaya paralel olacağı için kişilerde kilo sorununa yol açabilir. Kalorisi az yemekler hazırlamak zor değildir. Sadece kişilerin kilo vermede istikrarlı ve sabırlı olmaları gerekiyor. C vitamini, folik asit, fosfor, lif ve potasyum bakımından zengin olan tavuk etini haftada iki öğün tüketmek sağlık açısından çok yararlı olacaktır. Tavuk Sote Kaç Kaloridir? 200 gram tavuk sote yaklaşık olarak 147 kalori içermektedir. Fakat bu kalori oranını düşürmek için kişilerin pişirme tekniği açısından dikkatli olmaları gerekir. İçerisine katılacak yağ ve tuz miktarının iyi ayarlanması halinde tavuk sote az kalorili hazırlanabilir. Bu aşamada kullanılacak olan tuz yarıya düşürülmeli, tereyağı veya margarin kullanılacak ise bu yağların yerine sıvıyağ tercih edilmeli ve tavuğun derisi yemeğin içerisine katılmamalıdır. Bu aşamalarda hazırlanılan tavuk sotenin kalorisi de daha az olabilir. Az kalorili hazırlanılan gıdalar sağlık açısından daha sağlıklı olup kişilerde kilo sorununa yol açmaz. Tavuk Sote Besin Değeri Demir 1,1 Vitamin C 75,6 Vitamin A 178,1 Kalsiyum 27,8 Potasyum (mg) 500,6 Sodyum (mg) 76,2 Kolesterol (mg) 47,9 Yağ (g) 6,1 Protein )g) 18,7 Karbonhidrat (g) 4,4 Diyet Tavuk Sote Tarifi 1 tane tavukgöğsü 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 fiske tuz Yarım çay bardağı su 2 tane domates 2 tane yeşilbiber 1 tane kuru soğan Hazırlanışı Diyet tavukgöğsünü hazırlamaya tavuk etlerini küp şeklinde doğrayarak başlayım. Ardından yanmaz bir tavanın içerisine tavuk etlerini bir yemek kaşığı sıvıyağ ile pişirelim. Tavuk etleri kendini toparlayınca içerisine ince kıyım yapılmış kuru soğan ile yeşilbiberleri ilave edelim. Tavuk etinin yanına ilave edilen malzemeler diriliklerini yitirip yumuşayınca içerisine domatesleri rendeleyip ilave edelim ve bir güzel harmanlayalım. Bu aşamada salçayı, tuzu ve damak zevkinize göre baharatları yemeğin içerisine dâhil edip karıştıralım. Yemeğin içersine yarım çay bardağı sıcak suyu boşaltalım ve diyet tavuk sote yemeğimiz suyunu çekene dek pişirme işlemine devam edelim. İstediğimiz diriliğe geldiğinde ise servis tabaklarına alalım ve sevdiklerimize hem sağlıklı hem de lezzeti bol olan yemeğinizden sunum yapalım. Afiyet olsun…

26-03-2015, 07:52 tarihinde eklendi.
1 Tane Köfte Kaç Kalori?

1 Tane Köfte Kaç Kalori?

En çok diyet yapmak isteyenlerin tercih ettiği kalori hesaplamaları oldukça revaçta bir konudur. Herkes gün içerisinde aldığı kaloriyi bilmek istemektedir. Çünkü obezite oldukça yaygınlaşmış çocuklarda dahil olmak üzere hemen hemen her eve bu konu yansımıştır. Kamu spotları ile de fazlaca bahsi geçen bu konu için araştırmalar hızla devam etmektedir. Kaloriden zengin beslenmek pek çok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Başta yüksek kolesterol olmak üzere diyabet, yüksek tansiyon, damar tıkanıklığı ve kalp rahatsızlıklarına sebep olabilmektedir. Tercihini etten yana kullananlar ve et ürünlerinden vazgeçemem diyenler için kalori hesaplamasında köftenin ismi başköşelerde yer alabilir. Çünkü damakta doyum zevkini yakalatabilen, oldukça hoş bir lezzettir. Çocuklar ve yetişkinlerin vazgeçemeyeceği bir adet köfte için ortalama olarak; 50 ila 70 kalori arasında bir çizelge çıkarılabilir. İçerisine konulacak ek malzemeler ile bu oran yukarılara tırmandırılabilir. Köfte kalorisi nasıl aşağılara çekilir? Köftede kıyma olarak tercih edilecek ana et malzemesi yağsız olanından tercih edilebilir. Kırmızı et yerine beyaz et tercih edilebilir. Özellikle taze hindi etinden çekilmiş kıyma ile yapılabilirse bir köfte için yaklaşık kalori; 40’ a kadar düşürülebilir. Beyaz ekmek kırıntısı yerine buğday, kepek, tahıl ekmek kırıntısı kullanılabilir. Hiç ekmek kırıntısı kullanmadan da yoğurma işlemi gerçekleşebilir. İçerine yumurta eklenmeden yapılabilir. Bol maydanoz ve bol kuru soğan ile yoğurup, kıyma miktarı aza çekilebilir. Köftenin kızartılacağı yağda çok önemlidir. Kesinlikle kuyruk yağı, tereyağı, margarin gibi yağ çeşitleri ile kızartılmamalıdır. Zeytinyağı ile kızartılabilir. Ancak en az kalori vaat edecek olan pişirme şekli; yağının akıp gidebileceği şekilde ızgarada köfteleri pişirmektir. Kalorisi az köfte tarifi; 300 gram hindi kıyma 1 dilim buğday ekmek kırıntısı Biraz maydanoz 1 orta boy kuru soğan Kimyon Tuz Karabiber Yarım çay kaşığı karbonat Yumurta yerine 2 tatlı kaşığı süt ya da soda Kızartmak için ızgara Tüm malzemeler usulünce karıştırılarak biraz dinlenmeye alınır. Sıvı eksiği süt ile tamamlanabilir. Şekil verilen kalorisi az köfteler ızgarada kızartılır. Yanında roka salatası ve ayran eşliğinde diyet için gayet güzel bir öğlen yemeği olabilir. Bu sayede elde edilmiş bir tane ızgara hindi köftenin kalorisi 40 kadar olacaktır ve bünyeyi zorlamayacaktır.

16-05-2014, 19:53 tarihinde eklendi.
Patates Salatası Kaç Kalori?

Patates Salatası Kaç Kalori?

Zayıflamak isteyenlerin adresi kalori cetvelinin bulunduğu sayfalardır. Klişeleşmiş lezzetlerin kalori hesaplamalarını bilmek kişileri bir nebze olsun rahatlatmaktadır. Günlerin vazgeçilmez salatası olan patates salatası herkes tarafından çok beğenilen bir lezzettir. İçerisine konulacak malzemeler ile kalorisi değişkenliğe uğrayabilir. 1 kase patates salatası kaç kalori? Bir kase patates salatası ortalama olarak 320 kaloridir. 200 gram patates salatası ortalama şekilde hazırlanmış ise 320 kalori taşıyacaktır. Bunun tüketilmesi karşılığınca kalori yakmak gerekir. Kalorisi düşürülebilir mi? Patates yoğun nişasta içeren sağlıklı bir besin maddesidir. Yeterli oranda tüketilirse ve doğru pişirme tekniği uygulanırsa çok daha sağlıklı olacaktır. Patates salatasını çok seven ve kalori hesabında düşüklük yapmak isteyenler için yeniden patates salatası tarifleri oluşturulabilir. Kalorisi düşük patates salatası nasıl hazırlanır? Malzemeler: ( 4 kişilik ) 6 tane patates 1 yemek kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı zeytinyağı Bir miktar taze fesleğen Birkaç dal taze nane yaprağı İki dal yeşil soğan Tuz Pul biber Karabiber Patatesler haşlanarak bilindik usulle patates salatası hazırlanır. Sıvı sosları ve baharatları ayrı kapta harmanlanıp patates henüz sıcakken karıştırılırsa aromasını içine hapsedip daha lezzetli olacaktır. Hazırlanan patates salatası soğukken yenilirse daha sağlıklı olacaktır. Böylelikle kalorisi daha düşük patates salatası yiyor olmak diyet programına tabii olanlarında içini rahat ettirecektir. Patates salatasını ‘’salata yiyor’’ gibi bol kepçe yememek gerekir. Çünkü patates içeriği gereği kalorisi yüksek bir besin maddesidir. Tüketirken bir kaseyi aşmamak gerekecektir. Böylelikle ‘’neden salata yiyorum ancak zayıflayamıyorum’’ sorusuna da doğru yanıt bulunmuş olur…

16-05-2014, 19:58 tarihinde eklendi.
Tavuk Göğsü Tatlısı Kaç kalori?

Tavuk Göğsü Tatlısı Kaç kalori?

Enfes tavuk göğsünden bir kase yenince kaç kalori alınır? Tavukgöğsü tatlısı süt ile yapılan lezzetli bir tatlıdır. Kimileri içerisine tavukgöğsünün etini koyup yaparken, çoğunlukla yalancı tavukgöğsü olan ‘’etsiz’’ tercih edilmektedir. İkisinde de süt, pirinç unu ve şeker ana malzemelerdir. Bazıları göğüs eti koyup protein oranını artırmaktadır. Ancak hafif bir tatlı arzu edenlerin çoğu ise yalancı olanından yapar. Özellikle de diyet programına tabii olanlar tavukgöğsü kaç kalori sorusuna yanıt ararlar. Tatlıdan vazgeçemeyip hem de kilo vermeyi yeğleyenler için tavukgöğsü tatlısı minik bir kaçamak olabilir mi? Bir porsiyon tavukgöğsü tatlısı kaç kaloridir? Ortalama olarak hazırlanmış servise hazır bir porsiyon tavukgöğsü tatlısı ( 150 gram kadar ) 180 kaloridir. Gün içinde diğer yenilen yiyecek ve egzersiz programları ile dengeleme sağlanabilir. Söz gelimi bir porsiyon tereyağlı baklava çok daha yüksek kalori içerecekken tavukgöğsü daha masum kaçamak olabilir. Özellikle içerisine yağ konulmadan şekeri de bir miktar az konulursa çok daha hafif bir lezzet olur. Süt ile yapıldığı için besleyici özelliği yüksektir. Ancak pirinç unu olduğu için karbonhidrat oranı da yüksektir. Tüketirken üzerine tarçın eklenirse daha sağlıklı olur. Bir porsiyon tavukgöğsü tatlısından alınacak 180 kalorinin karşılığını egzersizlerle sıfırlayabiliriz. apacağımız spor dalları ile aldığımız fazla kalorileri yakabiliriz. Bir kase tüketeceğimiz tavuk göğsü tatlısı haftalık tatlı kaçamağımızı oluşturabilir. Ardından yürüyüş, aerobik, ip atlama, koşu, pilates, yoğun hareketli danslar aldığımız bu kaloriyi kolayca yok edebilir. Kalori hesaplarında önemli olan kıstas aldığımız kalorileri yakabilmemizdir. Bunun için sürekli sayı hesabı yapmak yerine hayatımıza yüksek oranda hareket katabiliriz…

24-06-2014, 19:18 tarihinde eklendi.
Krep Kaç Kalori

Krep Kaç Kalori

Krep, çoğunlukla kahvaltılar için hazırlanılan krep yumurta, un ve süt gibi malzemelerin karıştırılıp pişirilmesi ile yapılan bir hamur işidir. Özellikle çocukların çok beğenerek tükettikleri krepin içerisinde yumurta ile süt bulunduğu için sağlık açısından da bir nebze faydalıdır. Krep hamurunun hazırlanıp pişmesi çok kolay olsa da vermiş olduğu kalori miktarı biraz fazladır. Bilhassa içerişsinde çok miktarda un bulunduğu için diyet programı uygulayan kişilere pek tavsiye edilmemektedir. Ancak krep hazırlarken içerisine beyaz un değil de esmer un veya yulaf kullanırsanız kendinize az kalorili ama lezzeti bol krepler hazırlayabilirsiniz. Krep genellikle ıspanaklı, peynirli, mantarlı ve otlu olarak hazırlansa da en çok tercih edileni sade olarak yapılanıdır. Arzu ederseniz sade diyet krepler hazırlayıp üzerlerini meyve veya sebzeler ile süsleyip lezzetini arttırabilirsiniz. Böylelikle doyurucu ve besleyici özelliğini arttırabilirsiniz. Bir tane ince ve orta büyülükteki krepin kalorisi yaklaşık olarak 90 kalori etmektedir. Ancak siz bu kalori oranını düşürebilirsiniz. Öncelikle kullanacağınız beyaz unun yerini esmer un veya yulaf ile değiştirmeniz gerekecek. Arkasından krepi pişirirken tavaya damlattığınız yağın miktarını azaltmanız hatta hiç kullanmamanız gerekebilir. Bir de krepin içerisine tuz ilavesi yapıyor iseniz tuzu da bırakmanız en iyisi olacaktır. Böylelikle az kalori krepler hazırlamanız sizin için hiç de zor olmayacaktır. Bir Tane Krepin Besin Değeri Karbonhidrat 13,9 Protein 4 Yağ 2,3 Demir 0,5 Potasyum 73,4 Sodyum 92,5 Kolesterol 36,7 Kalsiyum 43,9 Vitamin A 35,2 Vitamin C 0,3 Diyet Krep Tarifi Gereken Malzemeler 1 su bardağı yağsız süt 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tane yumurta 1 çay bardağı su 1 su bardağı normal un 1 su bardağı esmer un 1 fiske tuz (kullanılmaya da bilir) Hazırlanışı Diyet krepi hazırlamak için ilk önce sıvı malzemeleri bir karıştırma kabının içerisine alın ve karıştırın. Bu malzemelerin içerisine yumurtada dâhildir. Esmer un ile normal unu bir kabın içerisine alıp karıştırın ve sıvı malzemelerin içerisine azar, azar ilave edin. Unu karıştırma kabına ilave ettiğiniz bir tel çırpıcıdan yardım alın ve sürekli karıştırmaya özen gösterin. Aksi halde aralarda un topakları kalabilir. Arzu ederseniz bütün unu bir kere de boşlatıp mikser ile de çırpabilirsiniz. Yanmaz bir tavanın içerisine birkaç damla sıvıyağ ilavesi yapın ve tavayı ocağın üzerine alıp ısıtın. Hazırlanılan hamurdan bir çorba kepçesi ölçüsünde tavaya gezdirerek dökün ve tavanın her tarafına hamuru yayın. Krep hamurunun bir tarafı piştikten sonra bir spatula ile diğer tarafına çevirip aynı şekilde pişmeyen tarafı da pişirin. Her iki tarafı piştikten sonra krepi servis tabağına alıp sunum yapın. Afiyet olsun.

23-02-2015, 14:54 tarihinde eklendi.
Elmalı Kurabiye Kaç Kalori

Elmalı Kurabiye Kaç Kalori

Elmalı kurabiye, un, şeker, yağ ve elmalı harç ile yapılan bir kurabiye çeşididir. Kurabiye tarifleri arasında en çok beğenilen ve ilgi gören elmalı kurabiye hazır alınacağı gibi evde de kolaylıkla yapılabilir. Elma kurabiyenin o kendine has olan kokusu elmanın aromasından ve tarçından gelmektedir. Ancak kilo vermek isteyen kişiler için elmalı kurabiye son derece zararlı olabilir. Kalori bakımından da oldukça yüksek olan elmalı kurabiyeyi evde hazırlamak isterseniz eğer kalorisini kendiniz belirleyebilirsiniz. Bunun için içerisine un yerine diyet un yani esmer un veya yulaf kullanabilirsiniz. Margarin yerine tereyağı veya sıvıyağ tercih edebilirsiniz. Harcın içerisine de şeker kullanmak yerine elmanın şekerinden faydalanabilir veya tatlandırıcı kullanabilirsiniz. Böylelikle diyet elmalı kurabiyeler hazırlayabilirisiniz. Bir porsiyon elmalı kurabiye yaklaşık olarak 610 kalori etmektedir. Eğer elma kurabiye yerken bir porsiyon yerine sadece ufak bir dilim yemeniz alacağınız kaloriyi de düşürecektir. Diyet yapan kişiler için unlu mamuller genelde yasak olan gıdalar arasındadır. Fakat evde kendiniz hamur işleri yapmak isterseniz eğer kalorisi düşük olacak şekilde malzemeleri değiştirebilirsiniz. Bunun için özellikle kullanılacak olan malzemeleri kalorisi az olan malzemeler ile değiştirebilirsiniz. Böylelikle kalorisi az hamur işleri hazırlayıp sevdikleriz ve kendiniz için sağlıklı gıdalar da elde etmiş olursunuz. Diyet Elma Kurabiye Tarifi 1 su bardağı süt (yağsız) 1 tane yumurta Yeteri kadar esmer veya kepekli un 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı vanilya özü 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı esmer şeker Diyet Kurabiye İç Harcı 4 tane orta boy yeşil elma 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım çay bardağı esmer şeker Yarım çay bardağı ceviz içi 2 yemek kaşığı su Diyet Kurabiye Hazırlanışı Diyet elmalı kurabiyeleri hazırlamaya iç harç ile başlayın ev böylelikle harcın soğuma aşaması da kolaylaşacaktır. Elmaları yıkayıp temizleyin ve ortadan ikiye bölüp rendeleyin. Rendelediğiniz elmaları bir sos tavasının içerisine alın ve üzerine şekeri ilave edip kısık ateşin üzerinde pişirin. Elmalar piştikten sonra içerisine tarçını ve ceviz içini ilave edip ocağın altını kapatın. Harcı bir güzel harmanlayın ve soğumaya bırakın. Hamur için bütün malzemeleri bir yoğurma kabının içerisine alın ve kulak memesi yumuşaklığına gelene dek yoğurun. Ardından hamuru üç eşit parçaya bölün. Bezelerden bir tanesini merdane ile açın ve sigara böreği keser gibi üçgen parçalara kesin. Parçalardan geniş olan yerlere iç harçtan ilave edin ve rulo şeklinde sarın. Bütün hamurları bu şekilde sardıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 185 derecelik fırında pişirin. Üzerleri hafif kızarınca fırında alın ve arzuya göre sıcak ya da soğuk sunum yağın. Afiyet olsun.

27-03-2015, 19:12 tarihinde eklendi.
600 Kalorilik Diyet

600 Kalorilik Diyet

Eğer zayıflamaya karar verdiyseniz bunun en kolay yolu düzenli bir şekilde diyet yapmaktan geçer. Diyet denildiği zaman kişiler aç kalacağını düşünür. Oysa ki diyet aç kalmak anlamına gelmez. 600 kalorilik diyet ile sizde kısa bir sürede fazla kilolarınızdan kurtulabilir ve yazı fit bir görüntü ile karşılayabilirsiniz. 600 Kalorilik Diyet Listesi 600 kalorilik diyet listesinde içilen çay, kahve veya süt mutlaka şeker ilave edilmeden içilmelidir. Ayrıca diyet en fazla 2 defa uygulanmalıdır. Eğer diyet arka arkaya uygulanacaksa 1 hafta mutlaka düzenli bir şekilde beslenerek diyete öyle başlanılmalıdır. Not : Diyetimiz 10 gün içindir. Pazartesi: Diyetin ilk günü olduğu için zor bir gün geçirebilirsiniz. Diyete uyum sağlayana kadar zor anlar yaşasanız da, diyetin olumlu sonuçlarını gördükçe yaşadığınız zorluk sizin için kolay atlatılacaktır. Sabah Kahvaltısı: 1 dilim kızartılmış diyet ekmeği, 1 fincan şekersiz çay, 1 tane mevsimine uygun meyve Öğle Yemeği: 1 parça ızgarada pişmiş ya da haşlanmış et, 1 tane domates, 1 fincan şeker ilavesiz kahve ya da çay Akşam Yemeği: 1 tane meyve, 1 porsiyon yeşil salata, 1 dilim kızartılmış diyet ekmek, 1 fincan çay ya da kahve Salı: Henüz diyetin 2. Günündesiniz ve vücudunuz hala diyete alışamadı. Ancak bu durum sizi yıldırmasınız. 1-2 güne kadar vücudunuz diyete uyum sağlayacak ve günü daha kolay atlatacaksınız. Sabah Kahvaltısı: 1 su bardağı greyfurt suyu, 1 dilim kızartılmış diyet ekmek Öğle Yemeği: 1 tane domates, 1 porsiyon kereviz salatası, 1 porsiyon haşlanmış ıspanak Akşam Yemeği: İstenilen kadar meyve salatası, 1 fincan şekersiz çay ya da kahve Çarşamba: Hala diyete uyum sağlamaya çalışıyor olabilirsiniz. Kendinizi halsiz, aç ve hatta çok sinirli hissedebilirsiniz. Ancak bu süreç geçici bir süreç olduğu için sakın pes etmeyin. Sabah Kahvaltısı: 1 adet meyve, 1 dilim kızarmış diyet ekmeği, 1 fincan şekersiz çay ya da kahve Öğle Yemeği: Haşlama ya da ızgarada pişmiş balık, 1 tane meyve, 1 fincan şekersiz çay ya da kahve Akşam Yemeği: 1 tane domates, Yağ ve et ilavesiz 1 porsiyon kereviz yemeği, 1 fincan kahve ya da çay Perşembe: Diyetin dördüncü gününe büyük bir sabır ile ulaştınız. Artık vücudunuz yavaş yavaş diyete alışmış olmalı. Bu diyeti sürekli uygulamayacağınızı düşünerek hoş bir vücudun hayalini kurmaya başlayabilirsiniz. Sabah Kahvaltısı: 1 tane meyve, 1 dilim kızarmış diyet ekmek, 1 fincan şekersiz çay ya da kahve Öğle Yemeği: 1 tane haşlanmış yumurta, Az yağ ilave edilmiş 1 porsiyon fasulye yemeği, 1 dilim diyet ekmek, 1 fincan şekersiz çay ya da kahve Akşam Yemeği: 3-4 tane yeşilbiber, 1 porsiyon mevsim salatası, 1 fincan şekersiz çay ya da kahve Cuma: Neredeyse 1 haftayı geride bırakmak üzeresiniz. Hala sinirli ve hassas olabilirsiniz. Tabii sizde haklısınız. Tüm beslenme alışkanlığınızı bir anda değiştirdiniz. Biraz daha sabır ve azim ile en güzel sonuca ulaşacaksınız. Sabah Kahvaltısı: 1 tane meyve, 1 dilim kızarmış diyet ekmek Öğle Yemeği: Izgarada hazırlanmış balık, 1 porsiyon yağsız mevsim salatası, 1 dilim çavdar ekmeği, 1 fincan şekersiz çay ya da kahve Akşam Yemeği: 1 kibrit kutusu yağsız ve tuzsuz peynir, 1 tabak haşlanmış ıspanak, 1 dilim diyet ekmek, 1 fincan şekersiz çay ya da kahve Cumartesi: Diyet boyunca hiç kaçamak yapmadıysanız kendinizde gözle görülür bir şekilde fark hissedebilirsiniz. Dışarıdan da kilo mu verdin gibi sorular geliyorsa bu durum sizi motive ediyor olacaktır. Sabah Kahvaltısı: 1 tane meyve, 1 dilim kızartılmış diyet ekmeği, 1 fincan şekersiz çay ya da kahve Öğle Yemeği: Farklı meyveler ile hazırlanmış salata, 1 fincan şekersiz çay ya da kahve Akşam Yemeği: 1 porsiyon yeşil salata, Domates, 1 kibrit kutusu kadar yağsız peynir, 1 fincan şekersiz çay ya da kahve Pazar: Tebrikler! 1 haftayı geride bıraktınız. Artık diyete uyum sorununuz da kalmamış olmalı. Diyete alıştığınıza göre günler daha kolay geçiyor ve diyetin sonuçları hoşunuza gidiyordur. Pazartesi: Epey yol kat ettiğiniz bir gerçek. Büyük bir azim ile vücudunuzda incelme yaşamış olmalısınız. İnceldiğinizi gördükçe kendinize olan güven daha da artacaktır. Akşam Yemeği: 1 porsiyon yeşil salata, 3-4 yaprak haşlanmış lahana, 1 porsiyon meyve, 1 fincan şekersiz çay ya da kahve Öğle Yemeği: Izgarada hazırlanmış tavuk, Domates, havuç, Birkaç yaprak haşlanmış lahana, 1 porsiyon mevsim meyvesi, 1 fincan şekersiz çay ya da kahve Sabah Kahvaltısı: 1 tane meyve, 1 dilim kızarmış diyet ekmek, 1 fincan şekersiz çay ya da kahve Sabah Kahvaltısı: 1 tane meyve, 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği, 1 fincan şekersiz çay ya da kahve Öğle Yemeği: 3-4 yaprak haşlanmış lahana, 1 tane haşlanmış yumurta, 1 fincan şekersiz çay ya da kahve Akşam Yemeği: 1 porsiyon mevsim meyvesi, 1 fincan şekersiz çay ya da kahve Salı: Diyet sayesinde her vücuda göre farklılık gösterse de kilo kaybı yaşamış olmanız ve hoş bir görünüm kazanan vücudunuz artık daha çok hoşunuza gidiyor olmalı. Sabah Kahvaltısı: 1 tane meyve, 1 dilim kızarmış diyet ekmeği, 1 fincan şekersiz çay ya da kahve Öğle Yemeği: Bir parça ızga

18-04-2014, 21:22 tarihinde eklendi.
Kaşarlı Tost Kaç Kalori?

Kaşarlı Tost Kaç Kalori?

Kaşarlı tost, sabah kahvaltıları ile ara öğünlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan ve doyurucu özelliği olan bir besin kaynağıdır. Öncelikle sağlıklı bir yaşam adına tüketilen kalori ile yakılan kalori arasında ki bağı iyi dengelemek gerekir. Bilhassa hangi besinde ne kadar kalori bulunduğu bilmek özellikle fit görünmek isteyen kişiler için oldukça önemlidir. Günlük alınan kalorinin yarısını yakacak kadar bile enerji eyleminde bulunmuyorsanız, bu durumda besinlerin kalorilerini hesaplayıp o şekilde kendinize düşük kalorili bir beslenme listesi oluşturmanız gerekebilir. Kaşarlı Tost Kaç Kalori; Öncelikle bir kaç besin birleştirilerek hazırlanılan gıdaların kalori değerleri kullanılan malzemelerin toplamına göre hesaplanır. Bu aşamada kaşarlı tost için kullanılacak olan malzemeler, 10 gram taze kaşar peyniri, 2 dilim hazır tost ekmeği ve 1 tatlı kaşığı kadar tereyağıdır. Bu malzemeler ile hazırlanmış bir tostun yaklaşık kalori değeri 200 civarıdır. Burada hazırlanmış olan tostun kalorisinin bir kısmı da sürülen yağ ve kullanılan kaşarın gramına göre değişebilir. Eğer tostunuzu hazırlanırken çift kaşar kullanmayı tercih ediyorsanız burada alacağınız kalori miktarı 240 ve + civarı olacaktır. Kaşarlı Tostun İçerisinde Kullanılan Malzemelerin Kalori Değeri; 10 gram taze kaşar peyniri; 34 kalori 1 tatlı kaşığı saf tereyağı; 33 kalori 2 dilim hazır olarak satın alınan tost ekmeği; 134 kalori Bu malzemeler ile hazırlanmış tostun toplam değeri ise; 201 kaloridir. Alternatif Diyet Tost Önerisi; 20 gram lıght beyaz peynir; 30 kalori 1 tatlı kaşığı domates salçası; 7 kalori 2 dilim hazır olarak satın alınan light tost ekmeği; 85 kalori Bu malzemeler ile hazırlanmış tostun toplam değeri ise; 122 kaloridir.

22-03-2014, 12:16 tarihinde eklendi.
Sütlaç Kaç Kalori?

Sütlaç Kaç Kalori?

Sütlaç, süt, pirinç ve şeker ile yapılan bir tür tatlıdır. İçeriğinde şeker kullanıldığı için kalori oranı oldukça yüksektir. Örneğin 6 kişilik bir sütlaça 2,5 su bardağı kadar şeker ilave edilir. 2,5 su bardağı şekerin ortalama kalori değeri 1400’dür. Sütlaçta kullanılan diğer malzemelerin kalori oranı da hesap edilecek olursa 1 kase sütlaç ortalama 380 kalori kadardır. Kalorisi düşük bir sütlaç hazırlanmak istenirse kullanılan şeker miktarı biraz azaltılabilir. Eğer sütlacın tadından fedakarlık edilebiliyorsa şeker oranı azaltılarak 1 kase sütlacın kalori değeri 250’ye kadar düşürülebilir. Sütlaç Malzemeleri Ve Kalori Oranları Sütlaç yapımı kişiye göre değişiklik gösterebilir. Fakat sütlacın ana maddeleri her zaman aynıdır. Fakat sıradan bir sütlaç tarifini göz önünde bulundurarak kalori hesaplamasını şu şekilde yapabiliriz; 6 kişilik bir sütlaç için ortalama 1 litre kadar yağlı süt tercih edilmektedir. 1 litre yağlı sütün kalori değeri 600 kaloridir. 1 litre süre yaklaşık 150 gram kadar pirinç kullanılmaktadır. 150 gram pirinç ortalama 200 kalori kadardır. Eğer sütlaç yapımında pirinç unu tercih ediliyorsa 30 gram kadar pirinç unu kullanılmaktadır. 30 gram pirinç unu ortalama 100 kaloridir. Son olarak ise sütlaç için kullanılan 2,5 su bardağı toz şeker 1400 kalori kadardır. Bu hesaplamaya göre 1 kase sütlaç ortalama 380 kaloridir. Az Kalorili Sütlaç Nasıl Hazırlanır? Sütlaç eğer vazgeçemediğiniz tatlılar arasında yer alıyorsa ve kalorisi nedeni ile yemekten çekiniyorsanız sütlaç için kullanacağınız malzemelerin ölçülerini değiştirerek kalorisi düşük bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Sütlacın kalorisini düşürmek için en etkili yol kullanılan şeker miktarını azaltmaktır. Eğer 6 kişilik bir sütlaç için kullanılan 2,5 su bardağı şeker 1,5 bardağa düşürülürse 1 kase sütlaç 100 kalori kadar düşürülebilir. Şeker haricinde kullanılan sütün yağsız tercih edilmesi de kalori değerinde önemli rol oynamaktadır.

28-08-2014, 10:37 tarihinde eklendi.
Muz Kaç Kalori

Muz Kaç Kalori

Obezite yaygınlaştıkça, zayıflamak için uygulanan diyet sayısı da bir hayli artış gösterdi. Kilo ile mücadele eden kişiler için sayısız diyet listesi ile karşı karşıya kalınabiliyor. Düzenli bir egzersiz programı ile desteklenen vücuda uygun bir diyet listesi ile kalıcı ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek mümkün olmaktadır. Zayıflamak için önerilen diyet listelerinde çoğu meyveye yer verilirken muz listelerden uzak tutuluyor. Çünkü muz yüksek oranda kalori içermektedir. Bu nedenle de kilo verme sürecini yavaşlatabilir. 225 Gram Muzun Besin Değerleri Kalori: 200 Yağ: 1 gram Protein: 2 gram Şeker: 28 gram Sodyum: 2 miligram Kolesterol: 0 miligram Lif: 6 gram Peki, Muz Kilo Aldırır mı? Muzun kilo aldırıp aldırmadığı tüketme oranına bağlı olarak değişir. Muz aslında besleyici özelliği olan bir meyvedir ve cips ya da patates kızartması yemekten daha yararlıdır. Aynı zamanda içerdiği lif oranı sayesinde öğünler arası tokluk hissi yaratmaktadır. 1 adet orta boy muz yaklaşık 3 gram lif barındırır ve ortalama 110 kalori kadardır. Şeker oranı yüksek gıdalar yerine diyet listelerinde günlük 1 adet muza yer verilebilir. Aslında diyet listeleri haricinde, günlük beslenme alışkanlıklarında belirli bir gıdanın fazla tüketilmesi asla önerilmemektedir. Sağlık durumuna uygun kaliteli bir diyet programı ile kilo vermek ve kalori kontrolünü çok dikkatli yapmak gerekir. Bu nedenle de muz tatlı yerine diyet listelerine eklenebilir.

22-01-2015, 19:32 tarihinde eklendi.
1 Saat Tempolu Yürüyüş İle Kaç Kalori Yakılır?

1 Saat Tempolu Yürüyüş İle Kaç Kalori Yakılır?

Yürüyüş en kolay erişilebilecek spor çeşididir. Maddi olarak bir gider olmayan ve doğal alanlarda çok kolay günlük hayata dökülebilecek en basit kalori yakma çeşididir. Bir mekana giderken tempolu yürünürse dahi kaloriler yakılabilir. Yani kısa mesafelerde araç kullanmak yerine hızı belirli bir seviyede tutup yürümek tercih edilmelidir. Gün içinde bu şekilde yapılacak bir saat yürüyüş ile pek çok hastalık vücuttan dışlanabilir, ayrıca formda kalmak mümkün olabilir. Arzuya bağlı olarak zaman belirleyip ve belirli bir alanı tercih edip tempolu yürüyüş yapmak daha çok spor aktivitesini çağrıştırır. Bugün hemen her yerde parklarda yürüyüş parkurları vardır. Sabah erken vakitlerde yahut akşam üstü serinlikte kendimize yürüyüş arkadaşları edinerek bu sporu keyifli hale de getirebiliriz. Yalnızlığı tercih ediyorsak sevdiğimiz bir radyo kanalı kulaklığımızla bize eşlik edebilir… Peki, bir saat yürüyerek ne kadar kalori yakarız? Kalori yakmak kişinin ağırlığına ve yaşına göre değişecektir. Cinsiyet, yaş, diğer sağlık problemleri ile yürüyüşteki tempoda önemlidir. En normal 65 kiloluk bir kişi baz alınacak olursa saatte ortalamaolarak 3,2 km/hızla yürürse 215 kalori yakabilir. Bu yürüyüş hızı daha sıradan ve normal düşük seviyeye yakındır. Yine aynı hızla daha yüksek 95 kiloluk bir birey yürüyüş yaparsa 260 kalori yakabilir. Buradan da anlaşılacağı gibi bir saat yürüyüşle kaç kalori yakarımın temel bir sayısı yoktur. Hızımız, kilomuz, cinsiyetimiz bu rakamsal değeri etkiler. Bir saat tempolu bir yürüyüş yapacak olan ( saatte; 5,5 km/hız ) 65 kiloluk bir birey 265 kalori yakabilir. Yine 95 kiloluk birey aynı hızla atmış dakikada 350 kalori yakabilir. Bir saatlik tempolu yürüyüş ile yakılacak olan kaloride en büyük etken kaç kiloda olunduğu ve hız şeklidir. Yürüyüş yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Tempomuzun hızlı olmasına, Yürüyüşe çıkacakken çok tok olmamaya, Her gün belirli saatlerde yürüyüş yapmaya, Yürüyüşe uygun ayakkabı ve kıyafet kullanmaya, Terlemenin daha fazla olması isteniyorsa yürüyüş eşofmanı kullanmaya dikkat edilmelidir.

24-06-2014, 19:04 tarihinde eklendi.
Yulaf Kepeği Kaç Kalori?

Yulaf Kepeği Kaç Kalori?

Yulaf Kepeği Yediğimiz Zaman Kaç Kalori Alırız? Beslenmemizde sağlığımız ön planda olmalıdır. Aldığımız kalorileri yakacak düzeyde bir yaşam tarzımız yoksa sağlığımızı tehdit etmeyecek şekilde besin değişikliğine gitmeliyiz. Bu değişiklikte atılacak en güzel adımlardan birisi yulaf kepeği ile tanışmak olabilir. Bu kepeği süte, yoğurda, değişik hamur işlerine, yemek çeşitlerine katarak yiyebiliriz. Lif oranı fazlaca olan yulaf kepeği yulafın kabuk tarafıdır. Diğer yulaf ezmesi gibi besin maddelerine oranla kalori miktarı oldukça düşük olduğu için, diyet listelerinde ismi sıkça geçmektedir. Ortalama Bir Porsiyon Pişmiş Yulaf Kepeği Kaç Kalori? Yalnızca 16 kaloridir. Bunu tercih edersek hem karnımız doymuş olacak geç acıkacağız, hem de ‘’sağlıksız- gereksiz ‘’besin maddesi almamış olacağız. Ancak her şeyde olduğu gibi yulaf kepeğinde de kontrollü olmak gerekir. Günlük yenilmesi gereken miktarı aşmamak ve tek tip diyet programına tabii olmamak gerekir. Yulaf Kepeğini Nasıl Tüketebiliriz? Kepeğin tadını direkt olarak yersek beğenmeyebiliriz. Damak zevkimiz çok gelişmiş ise çeşitli lezzet oyunları ile yulaf kepeğini yenilir hale getirebiliriz. Gündelik hayatta pratik olabilmesi için yoğurda ve süte karıştırıp sağlıklı bir kase doyurucu menüye ulaşabiliriz. Vaktimiz varsa ve lezzet çeşidi aramaya çıkacaksak kurabiye yapabiliriz. Yulaf Kepeği İle Yapılabilen Kurabiye Tarifi Malzeme Listesi: 10 yemek kaşığı pişmiş halde yulaf kepeği 1 minik çay bardağı zeytinyağı 1 klasik su bardağı yağı olmayan yoğurt Az dereotu 1 klasik bardak yağı olmayan ve mümkünse tuzsuz peynir 3 kaşık keten tohumu Bir tutam tuz Yapım Aşaması: Yulaf kepeği kalorisi az olduğu için tam diyetlik bir kurabiye olacaktır. Sayılan bütün malzemeler diğer kurabiyelerde olduğu gibi yoğurma kabına alınır. Beyaz un yerine kepekli un ile kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur. Yoğurduğumuz hamurdan arzumuza göre ince kıtır yada klasik kurabiye formatında şekiller yaparak fırın kabına dizebiliriz. Fırın ısısı 180 derece yeterlidir ve önceden ısıtılmış olmalıdır. Ortalama kurabiye kalınlığına göre 20 ila 25 dakika içerinde pişmiş olacaktır. Yedi güne kadar buzdolabında muhafaza edilebilir...

01-09-2014, 17:21 tarihinde eklendi.